Vacature Kinderfysiotherapie Congo Brazzaville 

Heb je ook zin om in een leuk team dat tweemaal per jaar naar Congo Brazzaville gaat lokale fysio’s te ondersteunen?  En spreek je Frans?

Doel
Het ‘hogere’ doel van de neurologische equipe van SOGV (Stichting op gelijke voet) is om acceptatie van kinderen met CP te bevorderen. Er zijn verhalen van familieleden die deze kinderen niet kunnen (financieel) of willen (de beperking komt door hekserij)  accepteren. Door therapeuten te scholen in de 'hambisela' methodiek, die op hun beurt weer de ouders scholen en ondersteunen in hun hantering en begeleiding op functioneel vlak, hopen wij op een (beter) leven voor de kinderen met CP in Congo Brazzaville (let op:  NIET Congo Kinshasa!)

Opzet
Tweemaal per jaar gaat een ploeg van vier mensen (meestal twee ergotherapeuten en twee (kinder)fysiotherapeuten voor twee weken naar Congo. Eén week naar Pointe Noire  en één naar Brazzaville. Het is ook mogelijk om één keer per jaar mee te gaan. 

De afgelopen missies (er zijn er al zeven geweest) is er na een inventarisatie, met name lesgegeven aan locale fysiotherapeuten en fysio- ondersteuners. De komende missie in maart gaan we meer op de locaties ondersteunen om te helpen het geleerde in de praktijk toe te passen. Door inzicht te geven en kennis en voorbeelden aan te dragen hopen we gebruikelijke methodiek (bandageren en masseren, vermoedelijk ontstaan vanuit de periode dat er veel kinderen met polio waren) om te buigen naar functioneel werken met kinderen. Wij geven zelf geen therapie maar brengen onze kennis en vaardigheden over.

De reiskosten en onkosten voor logies, maaltijden e.d. wordt volledig vergoed. Voor jou kost het tijd en inzet.

Lees je dit stuk met interesse, bel/mail vooral met je vragen. Het zou fijn zijn om een collega kinderfysiotherapeut er bij te hebben!

Contact
Wilma van de Kerk, bel 06-53865187 of mail: Wilma.van.de.kerk@planet.nl