Beste werkgroep leden,
Dinsdagavond 12 november vindt de laatste werkgroepavond van 2024 plaats, inclusief een eten en netwerken vooraf!
Het onderwerp van deze avond is:
“PEBBLES: Gesprek in beweging!"
Een interactieve sessie door dr. Marike Boonzaaijer en dr. Imke Suir
Inhoud van de bijeenkomst
In de kinderfysiotherapeutische behandeling van het jonge kind (0-2 jaar) is een goede samenwerking met ouders een absolute voorwaarde. Hoe ouders denken over de ontwikkeling (parental beliefs)en de keuzes die zij maken in de dagelijkse zorg voor hun baby (parental practices) zijn heel bepalend voor de motorische ontwikkeling van hun kind. Belangrijk dus voor kinderfysiotherapeuten om deze parental beliefs en parental practices goed in kaart te brengen. In het PEBBLES project (ParEntal Beliefs concerning their Baby, Lifestyle and Experience Study) van het Lectoraat Bewegen en Opgroeien doe je Samen (HU), ontwikkelden ouders, kinderfysiotherapeuten en ontwerpers tools rondom de centrale vraag: ‘Hoe kun je als kinderfysiotherapeut gedurende het intakeproces inzicht krijgen in de parental beliefs en practices, zodat het behandelpad daarop afgestemd kan worden?
Tijdens de workshop is er aandacht voor de rol van beliefs en practices, het onderzoeksproject PEBBLES en gaan we actief aan de slag met de gesprekstool: ‘Gesprek in Beweging’.
Even voorstellen…
Marike Boonzaaijer is kinderfysiotherapeut/orthopedagoog en werkt als senior onderzoeker bij het Lectoraat Bewegen en Opgroeien doe je Samen. Ook is zij docent op de Masteropleiding Fysiotherapie, Specialisatie Kinderfysiotherapie van de Hogeschool Utrecht. Haar promotie onderzoek richtte zich op de variatie in de grof motorische ontwikkeling van zuigelingen en een aantal factoren die deze verschillen (deels) kunnen verklaren zoals de ideeën en overtuigingen van ouders. Ze is projectleider van het PEBBLES- onderzoeker en DUKOO (Digitale Uitkomstmaten van Kinderen en Adolescenten met Overgewicht en Obesitas).
Imke Suir is kinderfysiotherapeut / bewegingswetenschapper en werkt als senior onderzoeker bji het Lectoraat Bewegen en Opgroeien doe je Samen. Ook is zij docent in het derde jaar op de Masteropleiding Fysiotherapie, specialisatie Kinderfysiotherapie van de Hogeschool Utrecht. Voor haar promotieonderzoek heeft zij de grof motorische ontwikkeling van zeer prematuur geboren zuigelingen met behulp van de AIMS home-video methode in kaart gebracht. Daarnaast heeft zij een aantal factoren onderzocht welke van invloed kunnen zijn op de grof motorische ontwikkeling en de variatie die hierin gezien wordt, waaronder de ideeën en overtuigingen -parental beliefs- van ouders over de motorische ontwikkeling. Na haar promotietraject is zij nu in verschillende projecten werkzaam, zoals Pebbles, Kinderfysiotherapeut 2040 en Inclusief Samen Spelen
Datum: 12 november 2024
Tijd: 18.00 – 19.30 gezamenlijk eten en netwerken (aanmelden via mail naar info@wkmn.nl vóór vrijdag 8 november ivm catering)
19.30 - 21.30 WKMN-avond
Locatie: LIVE bijeenkomst op Hogeschool Utrecht, Heidelberglaan 7
Schrijf je snel in via: https://wkmn.nl
Introducees zijn welkom en betalen € 7,- bij het opgeven graag aangeven dat je introducee bent (achter je naam).
Met vriendelijke groet,
Namens het Bestuur van de Werkgroep Kinderfysiotherapie Midden Nederland