De eerstvolgende datum voor een nieuwe WKMN-avond is op 4 juni 2019.

“Zelfbeeld bij kinderen met en zonder motorische problemen.”

Een interactieve sessie door Dr. Johannes Noordstar

Inhoud van de bijeenkomst
Kinderen met developmental coordination disorder (DCD) ervaren problemen in het motorisch functioneren. Deze problemen hebben een negatieve invloed op het dagelijks leven, maar ook op het zelfbeeld. Maar hoe zit deze relatie in elkaar? En kunnen wij hier als kindertherapeuten iets aan doen? Tijdens deze bijeenkomst krijgt u informatie over het zelfbeeld bij normaal ontwikkelende kinderen en kinderen met DCD. Ook krijgt u praktische informatie om het zelfbeeld in kaart te brengen (diagnostiek) en positief te stimuleren (behandeling).

Spreker
Dr. Johannes Noordstar is kinderoefentherapeut, pedagoog en klinisch gezondheidswetenschapper. Hij is gepromoveerd bij dr. Janjaap van der Net, prof. dr. Paul Helders en prof. dr. Marian Jongmans op het onderwerp: Zelfbeeld en fysieke activiteit bij kinderen met en zonder motorische problemen. Naast zijn baan als docent bij de opleidingen Oefentherapie Cesar en Fysiotherapie (Hogeschool Utrecht), werkt hij als kinderoefentherapeut/kwaliteitscoördinator bij kinderoefentherapiepraktijk Kind en Motoriek.

Locatie
St. Antonius ziekenhuis
Koekoekslaan 1
3435 CM Nieuwegein
Locatie is in het St. Antonius in Nieuwegein, Conferentiekamer 2 (vleugel rood - 2e verdieping). Bewegwijzering wordt geregeld vanaf de centrale hal. 

Tijd
20.00 -22.30 (aanmelden en koffie vanaf 19.30).

Introducees zijn van harte welkom en betalen €7,- voorafgaand aan de avond. 

Aanmelden avond