Manon Bloemen

Voorzitter

Manon Bloemen heeft 10 jaar gewerkt als kinderfysiotherapeut in verschillende revalidatiecentra in Nederland. Na het afronden van de opleiding Fysiotherapiewetenschappen aan de Universiteit van Utrecht in 2009 heeft Manon zich meer gericht op wetenschappelijk onderzoek en kinderfysiotherapie. In 2017 is Manon gepromoveerd op “Physical Fitness and Physical Activity in Wheelchair Dependent Youth with Spina Bifida”. Momenteel is ze werkzaam als docent en senior onderzoeker bij Hogeschool Utrecht (Master Opleiding Fysiotherapie, specialisatie Kinderfysiotherapie en Lectoraat Leefstijl en Gezondheid, onderzoekslijn Kind met Beperking) en heeft ze haar focus op fitheid en beweeggedrag bij kinderen met beperkingen. 

 

Jennifer Blom

Secretariaat

Jennifer is 19 jaar werkzaam geweest in de revalidatie waar zij de mogelijkheid heeft gehad om zich breed te ontwikkelen. Met name CP, NAH en psychosomatiek zijn de doelgroepen waar ze de afgelopen jaren mee gewerkt heeft. Sinds 1 juni 2018 werkzaam in het Prinses Maxima Centrum voor kinderoncologie waar zij haar expertise van de neurologie kan inzetten binnen de neuro-oncologie afdeling en zich verder ontwikkelt binnen de andere twee afdelingen van het Maxiam Centrum (hematologie-oncologie en solide tumoren). Naast haar werk als kinderfysiotherapeut is Jennifer al 6 jaar werkzaam als docent aan de kinderfysiotherapie opleiding bij Avans en bij de HU.

 

Annemein Holzhauer

Penningmeester

Annemein is sinds 1981 werkzaam als kinderfysiotherapeut. Ze heeft de eerste jaren in het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein gewerkt. In 1986 is ze gestart met een eerstelijnspraktijk te Amersfoort waar ze afgelopen ruim 30 jaar heeft gewerkt. Op dit moment richt Annemein zich naast de kinderfysiotherapie op coaching van ouders en kinderen. 

 

Anna-Marie van Garderen

Algemeen bestuurslid / Accreditatie

Anna-Marie van Garderen is sinds 1979 werkzaam binnen de kinderfysiotherapie. Aanvankelijk is Anna-Marie gestart in een streekziekenhuis en een particuliere praktijk in Wijk bij Duurstede. In 1991 is ze afgestudeerd als kinderfysiotherapeut en in 1996 is ze gestart met een kinderfysiotherapiepraktijk in Tiel. Ook werkt ze vanuit de praktijk op verschillende scholen voor speciaal onderwijs. 

 

Christiaan Gmelig Meyling

Algemeen bestuurslid

Christiaan is sinds 2010 werkzaam bij de Hoogstraat Revalidatie te Utrecht en heeft ervaring op verschillende afdelingen binnen de kinderrevalidatie. Zijn huidige focus ligt nu vooral bij klinische en poliklinische revalidatie van kinderen met niet-aangeboren hersenletsel en dwarslaesie. In 2017 heeft hij de Master Kinderfysiotherapie afgerond aan de Hogeschool Utrecht. Naast het klinisch werk als kinderfysiotherapeut is hij ook actief in wetenschappelijke onderzoeksprojecten.

 

Marleen van Opstal

Algemeen bestuurslid

Marleen is sinds 2005 werkzaam bij het St. Antonius Ziekenhuis. Haar werkzaamheden als kinderfysiotherapeut bestaan uit het begeleiden van kinderen en ouders op de polikliniek en klinische afdelingen van het ziekenhuis. Vanuit haar achtergrond als bewegingswetenschapper heeft zij een brede kijk op het vak Fysiotherapie. In 2011 heeft zij haar titel Master Kinderfysiotherapie behaald.

 

Lonneke van Engelen

Algemeen bestuurslid / Regiovertegenwoordiger 

Lonneke is sinds 2017 werkzaam bij Praktijk voor Kinderfysiotherapie Regio Vleuten. Hier ziet zij kinderen in de leeftijd van nul tot achttien jaar. In 2018 heeft zij de Master Kinderfysiotherapie afgerond aan de Hogeschool Utrecht. Naast haar werkzaamheden in de Praktijk en het bestuur van de werkgroep WKMN is zij actief lid bij het NVFK en is zij regievertegenwoordiger voor de regio Midden-Nederland. Ook is zij bezig met het publiceren van een artikel over participatie van kinderen met een beperking.